فروش ویژه تشک تخت به صورت نقد و اقساط با چک بدون بهره

معرفی انواع تخت بیمارستانی

نویسنده: مدیریت سایت
معرفی انواع تخت بیمارستانی

تصور ما از تخت بیمارستانی بیشتر از آنچه در فیلم ها یا در اتفاق ناگوار بستری شدن یک شبه در بیمارستان دیده‌ایم، به ما داده شده است. در واقعیت، طرح تخت‌های بیمارستانی و امکانات رفاهی و لوازم جانبی آن از جمله تشک بیمارستانی بسیار متفاوت است. قلمرو تخت‌های بیمارستانی و تخت‌های مراقبت از بیمار و تشک طبی شامل انواع و نوآوری‌های بسیاری بر اساس تحقیقات و بازخورد است. در این مطلب به مدل‌ها و کارکردهای این نوع از تخت‌ها و نکات مهم هنگام خرید تشک بیمارستانی اشاره می‌شود. با ما همراه باشید.

 

معرفی انواع تخت بیمارستانی

انواع تخت بیمارستانی وجود دارند که هر کدام برای هدف خاصی طراحی شده‌اند. همه تخت های بیمارستانی امروزی همه کاره هستند و بیماران می‌توانند آنها را با نیازهای در حال تغییر خود تطبیق دهند. آنچه که انواع تخت بیمارستانی را از هم جدا می‌کند، قدرت عملکرد آنهاست. سه نوع اصلی تخت بیمارستانی بر اساس نوع مکانیزم وجود دارد: دستی، نیمه الکتریک و تمام الکتریک.

  • تخت بیمارستانی دستی (مکانیکی): این تخت‌ها از اهرمی برای تنظیم ارتفاع تخت و بالا و پایین آوردن سر و پا استفاده می‌کنند. بیمار یا پرستار باید از نظر فیزیکی توانایی کار با این اهرم را داشته باشد و از قابلیت استفاده این نوع تخت و به همین ترتیب استقلال و راحتی بیمار را کاهش می‌دهد.
  • تخت بیمارستانی نیمه الکتریک: یک موتور الکتریکی قسمت‌های سر و پای تخت را بالا و پایین می‌آورد. تنظیم ارتفاع تخت به صورت فیزیکی با اهرم دستی توسط بیمار یا پرستار انجام می‌شود.
  • تخت بیمارستانی تمام الکتریک: بیمار می‌تواند ارتفاع و موقعیت تخت را با آویز یا ریموت کنترل کند. نیازی به اهرم دستی ندارد که باعث آسان‌تر رفتن و بیرون آمدن تختخواب شود یا تخت را تا ارتفاعی راحت بالا بیاورد تا مراقب بتواند به بیمار رسیدگی کند یا ملحفه‌های او را عوض کند.

انواع تخت بیمارستانی بر اساس تعداد شکن

شکن‌ها قسمت‌هایی از تخت هستند که قابلیت تغییر زاویه دارند. انواع شکن عبارت‌اند از:

  • تخت تک شکن: فقط در ناحیه سر بیمار قابلیت تغییر زاویه را دارد.
  • تخت دو شکن: در ناحیه سر و پا قابلیت تغییر زاویه را دارد.
  • تخت سه شکن: یک قسمت متحرک میان قسمت سر و پا قابلیت تغییر زاویه را دارد.

 

انواع تخت بیمارستانی بر اساس کارایی

  • تخت بستری: تولیدشده در انواع مختلف، قابل استفاده در مراکز درمانی و منازل و دارای امکاناتی هستند که طول درمان برای بیمار و پرستار را آسان‌تر می‌کند.
  • تخت بستری اطفال: تولیدشده در ابعاد کوچک‌تر، دارای نرده‌هایی در کناره‌ها و چرخ‌هایی برای جابه‌جایی آسان است. این نوع تخت را با توجه به نیاز بیمار سفارشی‌سازی می‌کنند.
  • تخت ریکاوری: تولیدشده در ارتفاع‌های مختلف و دارای امکانات سفارشی‌شده برای جابه‌جایی هر چه راحت‌تر بیمار بین بخش‌های مختلف بیمارستان.
  • تخت زایمان: تولیدشده با فناوری‌های پیشرفته تا به مدیریت مراحل زایمان و حفظ حالات طبیعی در حین زایمان کمک کند. این تخت قابل تبدیل به صندلی زایمان بوده و ارتفاع آن به وسیله پدال یا محرک برقی قابل تغییر است. برخی از این مدل‌ها دارای ریل‌های ایمنی در کناره بوده و پیشخوان کنترل‌کننده‌ای روی آن نصب شده‌است. قابل ذکر است که روکش این نوع از تخت‌ها از فولادهایی به خصوصی است که از عفونت‌های قارچی، اشعه ماوراءبنفش، مایعات شوینده و ضدعفونی‌کننده و آسیب‌های مکانیکی جلوگیری می‌کند.
  • تخت معاینه: سطح روی آن چرمی یا فوم قابل شستشو، اغلب دو شکن بوده و دارای پایه فلزی هستند. از این تخت همانطور که از اسمش پیداست برای معاینه بیماران در مراکز درمانی استفاده می‌شود.
  • تخت معاینه زنان (ژنیکولوژی): مورد استفاده در مراکز درمانیو مطب پزشک زنان برای مراقبت‌های پیش یا پس از زایمان است. نظافت و ضدعفونی کردن این نوع تخت بسیار آسان است چرا که پوششی از ABS دارد.
  • تخت CPR: کفه این نوع تخت عایق الکتریکی بوده و به طور کلی دارای متریالی مقاوم است چرا که از این نوع تخت در بخش مراقبت‌های ویژه با فشارهای احتمالی زیاد استفاده می‌شود.

 

ویژگی های تخت بیمار

در معرفی انواع تخت بیمارستانی باید ویژگی‌های این نوع تخت‌ها را هم مورد بررسی قرار دهید. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

تشک بیمارستانی:

در تخت‌های بیمارستانی معمولاً از تشک‌های طبی و بیمارستانی استفاده می‌شود. حال در هنگام خرید تشک بیمارستانی باید به نکات و ویژگی‌های تخت بیمارستانی توجه کرد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

اولین ویژگی این تشک‌ها که با نام‌های تشک طبی یا تشک درمانی نیز شناخته می‌شود، سایز آن است که معمولاً ضخامت آن کمتر از 16 سانتی‌متر به دو صورت خانگی و کلینیکی ارائه می‌شود. آسایش بیمار و رفع فشار آن توسط تشک بیمارستانی از ویژگی‌های علمی آن است. برخی از این تشک‌ها ممکن است ویژگی‌هایی همچون ضد الکتریسته ساکن بودن، ضد آب بودن و ضد باکتری بودن داشته باشند به آسایش هر چه بیشتر بیمار کمک می‌کند.

 

انواع تشک بیمارستانی:

  • تشک بیمارستانی فنری: تشک‌های اقتصادی با سفتی یا نرمی انتخابی که مناسب افرادی است به مدت زیاد نمی‌خواهند بستری شوند.
  • تشک بیمارستانی فوم: با قیمتی مناسب و سبک‌تر از تشک فنری ولی با قابلیت تنفس کمتر نسبت به تشک فنری هستند. این تشک‌ها عایق حرکت هستند از این رو برای افراد با وزن زیاد می‌تواند مناسب باشد. از دیگر ویژگی‌های تشک فومی ضد زخم بستر بودن و ضد زخم‌های پوست است.
  • تشک بیمارستانی بادی: مناسب افراد زخم بستردار و کم تحرک است. این نوع تشک باعث کاهش فشار در قسمت‌هایی که وزن زیادی دارند و نقاطی که باعث ایجاد زخم بستر شده‌اند و کاهش رطوبت پوست می‌شود.
  • تشک بیمارستانی مواج سلولی: علاوه بر داشتن ویژگی‌های تشک بادی باعث افزایش جریان خون در فرد می‌شود. با داشتن سلول‌هایی که باعث انتقال وزن شخص به آرامی به تشک می‌شود و در نتیجه منجر به جلوگیری از فشار به زخم بستر می‌شود.

قد و وزن بیمار:

با معرفی انواع تخت بیمارستانی، تشک‌ها با سایزها و ارتفاع‌های متفاوت برای انواع بیماران با قد و وزن زیاد معرفی شده‌است. تشک‌هایی بادی یا دیگر مدل‌هایی برای افرادی که وزن زیادی دارند، طراحی شده‌است.

نظافت تشک بیمارستانی:

تشک‌های بیمارستانی با روکش ضد میکیروبی وجود دارند که به نظر برای بیمارانی که بی‌اختیاری ادرار دارند لازم می‌شود. همچنین این نکته را در نظر بگیرید که نظافت تشک‌هایی که خاصیت ضد آب و ضد لکه دارند بسیار راحت‌تر است.

طول عمر تشک بیمارستانی:

برای بیمارانی که دچار بیماری‌های مزمن شده‌اند باید با توجه به بودجه تشکی تهیه کرد که مدت طولانی عمر کند.

میزان تحرک بیمار:

در هنگام خرید تشک بیمارستانی باید میزان زمانی که بیمار در تشک بستری است را در نظر گرفت. هر چه این زمان بیشتر باشد مسلماً مراقبت از بیمار و به خصوص پوست وی بیشتر می‌شود. بنابرراین علاوه بر اینکه باید ضد حساسیت، ضد لکه و ضد آب باشد باید وزن بیمار را در تمام تشم پخش کند. از این رو تشک‌های فنری برای این دسته افراد ماسب نیست و تشک‌های بادی و مواج سلولی پیشنهاد می‌شود.

چرخ‌های تخت بیمارستانی:

چرخ‌ها حرکت آسان تخت را، چه در بخش‌هایی از مرکز درمانی که در آن قرار دارند، چه در داخل اتاق، امکان‌پذیر می‌سازند. گاهی اوقات حرکت تخت از چند اینچ تا چند فوت ممکن است در مراقبت از بیمار ضروری باشد.

چرخ‌ها قابل قفل شدن هستند. برای ایمنی، چرخ‌ها را می‌توان هنگام جابه‌جایی بیمار به داخل یا خارج از تخت قفل کرد.

ارتفاع تخت بیمارستانی:

تخت‌ها را می‌توان در قسمت سر، پاها و تمام ارتفاع آنها بالا و پایین برد. در حالی که در تخت‌های قدیمی‌تر این کار با اهرم‌هایی که معمولاً در پای تخت یافت می‌شوند انجام می‌شود، در تخت‌های مدرن این ویژگی الکترونیکی است.

امروزه در حالی که یک تخت تمام الکتریکی دارای ویژگی‌های بسیاری است که الکترونیکی است، یک تخت نیمه الکتریکی دارای دو موتور است که یکی برای بالا بردن سر و دیگری برای بالا بردن پا است.

ریل‌های کناری تخت بیمارستانی:

تخت‌ها دارای ریل‌های جانبی هستند که می‌توان آنها را بالا یا پایین آورد. این ریل‌ها که به عنوان محافظ برای بیمار عمل می‌کنند و گاهی اوقات باعث می‌شوند بیمار احساس امنیت بیشتری کند، همچنین می‌تواند شامل دکمه‌هایی باشد که کارکنان و بیماران برای حرکت دادن تخت، تماس با پرستار یا حتی کنترل تلویزیون استفاده می‌کنند.

قابلیت متمایل کردن:

برخی از تخت‌های پیشرفته مجهز به ستون‌هایی هستند که به کج شدن تخت تا 15 تا 30 درجه در هر طرف کمک می‌کنند. چنین کج‌شدن‌هایی می‌تواند به پیشگیری از زخم‌های فشاری برای بیمار کمک کند و به پرستاران کمک کند تا کارهای روزانه‌شان را با کمترین خطر آسیب‌های کمر انجام دهند.

هشدار خروج از تخت:

بسیاری از تخت‌های بیمارستانی مدرن می‌توانند هشدار خروج از تخت را داشته باشند که به موجب آن یک پد فشار روی تشک یا در داخل تشک، هشدار صوتی را هنگام قرار دادن وزنه‌ای مانند بیمار روی آن نشان می‌دهد و پس از برداشتن این وزن، هشدار کامل را فعال می‌کند.

عملیات CPR:

در صورتی که سرنشین تخت به طور ناگهانی نیاز به احیای قلبی ریوی داشته باشد، برخی از تخت های بیمارستانی عملکرد CPR را به شکل یک دکمه یا اهرم ارائه می‌دهند که با فعال شدن، سکوی تخت را صاف می‌کند و در کمترین ارتفاع قرار می‌دهد و تشک بادی تخت را خالی و صاف می‌کند (در صورت نصب) باعث ایجاد سطح صاف و سخت لازم برای انجام CPR می‌شود.

تخت‌های تخصصی:

بسیاری از تخت های بیمارستانی تخصصی نیز برای درمان موثر آسیب‌های مختلف تولید می‌شوند. اینها شامل تخت‌های ایستاده  و تخت‌های چرخشی است. اینها معمولاً برای درمان آسیب‌های کمر و ستون فقرات و همچنین ترومای شدید استفاده می‌شوند.

 

تماس با کارشناس فروش